MFEFO ismertetője - Környei Tibor honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MFEFO
Magyar Fordítók Elektronikus Fóruma (MFEFO)

 
Az Internet megteremtette a lehetőségét annak, hogy a számítógép segítségével az emberek rendkívül olcsón napi kapcsolatot tartsanak egymással, függetlenül attól, hogy a világ mely táján élnek.

A fordítók - akik ma már szinte mind számítógéppel dolgoznak, és hivatásuk lényege a nemzetközi kapcsolattartás - elsőként ismerték fel az Internetben rejlő lehetőségeket. Először létrehozták az angol nyelvű Lantra-L levelezőlistát, majd létrejöttek a külön országos listák.

Az 1995 októberétől üzemelő Magyar Fordítók Elektronikus Fórumának legfontosabb célja, hogy napi szakmai kapcsolattartási lehetőséget nyújtson tagjainak: fordítóknak, fordítóirodáknak, nyelvészeknek, szoftverfejlesztőknek - mindenkinek, akit valamilyen okból érdekel a fordítás. Szakmai kérdéseinkre (pl. terminológia) gyorsan választ kaphatunk. Informálódhatunk a fordítók világáról, ismeretségeket köthetünk, akár munkát is elcsíphetünk. Ugyanakkor tudni kell: a fórum reklámozásra nem használható! Kivételt képeznek a fordítással összefüggő termékek. Kétség esetén érdemes megkérdezni a moderátort. Különösebb szabályok és kötöttségek nélkül adhatunk tájékoztatást, tájékozódhatunk magunk is, segíthetünk egymásnak és tanulhatunk egymástól. 

A listára jelentkezni az mfefo-subscribe@yahoogroups.com címre írott üres levéllel lehet. Érdemes kitölteni az adatlapot is. 

Kijelentkezni az mfefo-unsubscribe@yahoogroups.com címre írott üres levéllel lehet.

A MFEFO lista útmutatója részletesebben itt olvasható.
 
A MFEFO kezelése
Levelek szüneteltetése
– üres levelet kell küldeni az alábbi címre

Digest mód kérése
– üres levelet kell küldeni az alábbi címre

Normál mód visszaállítása
– üres levelet kell küldeni az alábbi címre

A listára szánt levél címe

Taglista

Taglista nem készül. A leadott adatlapokat egy dokumentumba összegyűjtve a moderátor bárkinek megküldi, ha e-mailben kérik. A lista ennél valamivel szűkebb on-line változata megtekinthető, ha ide kattint. Mindenki maga döntötte el az adatlap leadásakor, hogy melyik változatban kíván szerepelni. Kérését később természetesen bármikor módosíthatja.


A levelezéssel kapcsolatos kérdésekre (is) készséggel válaszol a lista moderátora.

Utoljára frissítve: 2017. június 12.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz